OBAVIJESTI ZA PODUZETNIKE-JAMSTVA KOD ODOBRAVANJA KREDITA

 

 JAMSTVA KOD ODOBRAVANJA KREDITA SUBJEKTIMA MALOGA GOSPODARSTVA KAO MODEL POTICANJA RAZVOJA GOSPODARSKE INFRASTRUKTURE

Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije je potporna institucija u provedbi županijskoga Projekta “Jamstveni instrumenti za osiguranje financiranja osiguranja financiranja projekta malog gospodarstva na području Zagrebačke županije”. Navedeni Program se provodi kroz tri projekta i to:

  1. Projekt “Jamstvena shema Zagrebačke županije”- Mogući korisnici jamstava iz navedenoga projekta su: trgovačka društva, obrti, zadruge, profitne ustanove, obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana  u registar poljoprivrednih gospodarstava,  samostalna zanimanja. Visina jamstva do 50% kredita s maksimalno jamčenim iznosom do 350.000 kuna
  1. Projekt “Regionalni jamstveni instrumenti – RJI”-Mogući korisnici jamstava iz navedenoga projekta su: trgovačka društvaobrti, zadruge, profitne ustanove. Visina jamstva do 50% glavnice  kredita s maksimalno jamčenim iznosom do 100.000 kuna
  1. Projekt “Jamstveni fond za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji”

Mogući korisnici jamstva su subjekti gospodarstva iz sektora prerađivačke industrije. Visina jamstva do 75% glavnice kredita, koje može iznositi do 1.500.000 kn po pojedinome poduzetniku. Regionalna razvojna agencija kontinuirano objavljuje javne pozive poduzetnicima putem županijske kronike za projekt jamstvene sheme i regionalnih jamstvenih instrumenta, dok je projekt jamstvenoga fonda za prerađivačku industriju u pripremi  to jest u tijeku su pregovori s poslovnim bankama, koji će odmah po potpisu suradnje s poslovnom bankom, biti objavljen javni poziv poduzetnicima da apliciraju na isti.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

HITRO HR
Servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju građana i poslovnih subjekata s državnom upravom putem kojeg se može obaviti većinu potrebnih radnji za osnivanje trgovačkog društva i otvaranje obrta.

PODUZETNIČKI PORTAL
Portal na kojemu se nalaze informacije o poduzetništvu (obiteljskom, ženskom, učeničkom), menadžmentu, marketingu, financijama, računovodstvu, strategijama, zakonika, pravilnicima, clusterima, o osnivanju poduzeća i zadruga.

POSLOVNI NAVIGATOR
Besplatnom registracija omogućava uvid u gotovo sve kreditne leasing pakete dostupne u Hrvatskoj, informacije o svim poticajima, potporama i subvencijama, upute za dobivanje financiranja, informacije o ulaganju u Hrvatskoj. Registracija uključuje i mogućnost korištenja usluga preko 1000 uslužnih tvrtki te pristup profilima najprofitabilnijih industrija u Hrvatskoj.

HRVATSKI IZVOZNICI
Članstvo u udruzi Hrvatski izvoznici javno je i otvoreno za sve pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište, odnosno koje žive u Republici Hrvatskoj i koje izvoze ili namjeravaju izvoziti proizvode, robe i usluge, tj. sudjeluju i pomažu u izvozu te za sve koji promoviraju hrvatski izvoz.

WLW- POSLOVNA TRAŽILICA
Tražilica koja nudi besplatne informacije za više od 25.000 hrvatskih gospodarskih subjekata iz poslovnog sektora, te više od 700.000 poduzeća iz još 5 europskih država, članica WLW grupe.

MREŽA POSLOVNIH ANĐELA-CRANE
Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) jest neprofitna udruga koja okuplja poslovne anđele iz Hrvatske i inozemstva koji imaju interes ulagati u inovativne projekte. Poslovni anđeli su 8bivši) uspješni poduzetnici/(bivši) uspješni lideri tvrtki/korporacija koji financiraju start-up projekte visokog rizika na način da ulaze u vlasnički udio i pružaju pomoć u daljnjem razvoju i komercijalizaciji projektata. To su neformalni individualni investitori koji svojim poslovnim iskustvom savjetuju mlade tvrtke i poduzetnike i pomažu njihovom budućem rastu.