ESF-Europski socijalni fond 2007.-2013.

defici

 

“Promocija deficitarnih zanimanja u prehrambenoj industriji Zagrebačke županije”

Partneri: Zagrebačka županija , Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije,  Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, HZZ,  HOK, 

Cilj i aktivnost:   promicati razvoj poduzetništva i obrtništva u prehrambenoj industriji ZŽ kako bi što veći broj učenika upisao deficitarna zanimanja potrebna ovoj grani industrije. S obzirom na uočen rast prehrambene industrije u županiji, porasla je potreba za stručnim kadrom te će se aktivnosti projekta fokusirati na promociju ovih zanimanja u osnovnim i srednjim školama u županiji kao i omogućiti veće mogućnosti stipendiranja.

Kroz prvi element projekta razviti će se model kontinuirane promocije zanimanja u prehrambenoj industriji čiji će vlasnici po završetku projekta biti svi projektni partneri i dionici tj. koji će nastaviti provedbu aktivnosti koje će biti sastavni dio modela promocije.

Ciljne skupine: učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke županije među kojima će se promovirati deficitarna zanimanja, te poduzetnici u prehrambenoj industriji.

Ukupna vrijednost projekta: 309.387,50 kn, a iznos bespovratnih sredstava je 246.387,50 kn.

Trajanje provedbe projekta je 12 mjeseci.